(Catalá) Activitats – Can Serrat 2023

publicado en: Remota Residents | 0

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Racons:

Un dia durant la primera setmana dedicat al descobriment i enteniment en el qual ens reunim amb el nou grup de residents per conèixer les seves pràctiques individuals. El funcionament és el següent: Els racons es basen en el model de visita a l’estudi on cada artista resident parla durant dues hores a diferents persones i en diferents moments. Durant aquestes dues hores tenen disponible menjar i begudes, havent de gestionar el temps per veure també els altres membres del seu grup. El format està delimitat al lloc escollit pels residents per aquest dia de conversació (a dins o, a fora de la casa, fins i tot els camps al voltant i perquè no, Montserrat), sense projector, sense internet, com una petita conversa / diàleg.

Aquest format permet generar més llibertat pel descobriment, un desplaçament físic dins l’espai que ens activa el cervell i ens permet fer la presentació més dinàmica, adaptant l’idioma (si es vol) a cada conversa i permetent al resident repensar la manera de parlar del seu treball. Aquests racons informals també condueixen a un fort sentit de comunitat i afinitat entre tots.

Connexions regular amb l’escena cultural local i internacional: S’organitzen trobades amb artistes i comissaris/es tant de l’escena catalana com internacional. Aquestes estan pensades en relació amb el contingut de treball en procés dels artistes residents de Can Serrat. Els/Les curadors/es convidats/des es queden a la residència des d’un parell de setmanes fins a 1 mes.

Visita a espais d’art contemporani a Catalunya: Juntament amb comissaris i artistes, s’organitzen visites a espais (galeries, altres residències d’artistes, museus, estudis, etc) de l’escena artística catalana adaptada al contingut del treball en procés dels artistes residents a Can Serrat. S’organitzen visites i intercanvis de projectes amb altres programes de residència.

Visites i trobades amb productors, empreses, projectes, lloc significatius al voltant de Montserrat: Permetre un enteniment més precís del funcionament i història de l’entorn directe de la residència. Entre altres, trobades a la Colònia Sedo, al museu de paper de Capellades, amb l’associació de productors del Bruc, el parc natural de Montserrat, ceramistes del Bruc i Esparreguera, Can Serra, etc.

Visita d’estudi amb professionals dels sectors literaris i artístics: Can Serrat convida regularment professionals del territori a fer una visita dels estudis i agafar temps per conversar amb els residents presents.

Publicació del treball produït en residencia en el cataleg bienal (format digital):

http://canserrat.org/es/annual-catalogue-of-projects-in-residency

Participacio al projecte ‘Parasitio’

Parasitio és el projecte de visibilització d’una selecció de projectes en residència i el nom de la col·lecció editorial de Can Serrat creada el 2018 al Bruc. Cada llibre s’apropia del format d’altres col·leccions i actua com arxiu dels projectes de col·laboració anual entre la nostra residència d’artistes i escriptors/es, i un agent cultural del territori català. 

Els llibres són infiltrats en llibreries i ubicats al costat de les col·leccions que mimetitzen. 

Per una selec.cio de residents del programa

Sopar obert (de maig a octubre):

Un sopar preparat per la cuinera el tercer dijous del mes. Els residents de Can Serrat poden acollir a qui vulgui venir a sopar a la casa i passar una estona compartint.

Club de lectors:

Activitats col·lectives per compartir referències literàries amb altres.

Other tongue:

Activitat de traducció col·lectiva de treballs personals dels residents.

Al llarg de l’any s’improvisen altres activitats dependents dels desitjos de cadascú.