Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

PARASITIO#4 

PERÍMETRE 

Creació col·lectiva per millorar l’entorn ambiental i social al bruc.

 

PERÍMETRE proposa un espai de reflexió, proposta i acció sobre els espais comuns, abandonats i/o oblidats del BRUC.

Avui en dia, amb la problemàtica del COVID  els pobles petits en entorns naturals s’han tornat determinants en el procés de canvi dels modes de vida, de producció i de consum.

Les mesures de confinament en constant mutació han transformat l’entorn més proper en espais de redescobriment i ens empeny a posar més atenció en el quotidià.

És per això que ens cal fer una reflexió sobre els espais públics de que disposen pobles com el Bruc, ofereixen aquests espais un lloc de trobada, de tots i per a tots, en el qual la participació de cada un dels individus que l’ocupen, el defineix i caracteritza? Son els espais públics llocs de cohesió? 

Amb l’arribada dels artistes a Can Serrat, volem plantejar una reflexió sobre allò col.lectiu amb els joves del Bruc amb els objectius de:

 

  • Propiciar que els joves descobreixin els processos propis de la creació contemporània a partir del contacte i el diàleg continuat amb les creadores residents a Can Serrat, i que reflexionin sobre l’art a partir de l’experiència pròpia. 
  • Promoure i generar situacions i contextos que estimulin la innovació i la creativitat artístiques.
  • Afavorir que l’associació de  joves del Bruc esdevingui de manera activa un espai per a la cultura, l’art i el pensament, lloc d’acollida de la creació i espai per a l’experimentació i la innovació artístiques.

 

A través del análisis de l’entorn del Bruc els joves juntament amb els artistes participants a PARASITIO realitzaran intervencions concretes de millora d’un o més espais del poble.

Les intervencions donaran resposta a necessitats reals i intentaràn generar canvis en l’entorn local.

Idealment aquestes accions haurien de:

  • Ser concebudes des de l’economia de mitjans. (Si es necessiten materials, intentar utilitzar materials reciclats, reutilitzats, trobats o de baix cost).
  • Desencadenar una resposta dels veïns i veïnes del Bruc.
  • Generar les bases per crear un poble on els seus habitants juguin un paper més actiu en la creació de l’espai públic i els processos de presa de decisions
  • Implicar els veïns i veïnes  perquè siguin més conscients sobre la seva responsabilitat mediambiental.